ONZE LEDEN

Hieronder vind je alle leden die aangesloten zijn bij Circulair Groningen. Al onze leden hebben de ambitie om de circulaire economie in Groningen te versnellen en te realiseren. Wil jij hier ook graag tussen staan? Meld je dan hier aan.

Stichting Groener Groningen

Groener Groningen helpt bewoners om klimaatbewuster te leven door duurzame keuzes op de kaart te zetten.

Dat doen we letterlijk met de ‘Duurzame stadsgids’, waarop groene ondernemers en initiatieven in Groningen eenvoudig terug te vinden zijn. Daarnaast organiseren wij van 6 t/m 14 oktober 2023 het ‘Sustainable Moments Festival’. Tijdens dit festival laten we bewoners op een rebelse manier kennismaken met duurzaamheid. Dit alles om te inspireren en activeren, want de verandering naar een circulaire economie doen we samen!

Stichting Groener Groningen bestaat uit een groep van 19 vrijwilligers waaronder een groot aantal zelfstandig ondernemers. Groningers met elk een eigen talent én een gedeelde passie: een duurzaam Groningen! Door onze krachten te bundelen hebben wij een bult aan ervaring op het gebied van duurzaamheid, marketing, communicatie, social media, vormgeving, events, interieur en grondstoffen. Waardevolle kennis die wij vol passie en enthousiasme inzetten voor onze mooie stad.

Meer over dit lid

Contactpersonen
Ferrick van Dongen (voorzitter)
Manon Prins (bestuurslid)

Lid sinds 2023

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Omrin

Minder afval, meer hoogwaardig hergebruik. Dat is het doel van Omrin (Fries voor ‘kringloop’). En dat lukt ons behoorlijk goed via de succesvolle combinatie van bron- en nascheiding! Vanuit Friesland en Groningen sorteren we bovengemiddeld veel grondstoffen uit afval, waarmee we zorgen voor het verlagen van CO2-uitstoot, minder afval en méér hergebruik van grondstoffen. En fossielvrij vervoer door onze voertuigen op groengas uit afval. We versnellen zo de circulaire economie in de regio en spelen een steeds grotere rol in de duurzame energietransitie.

Maak jij hier ook werk van? Samen maken we het waar!

Meer over dit lid

Contactpersonen
John Vernooij (Bestuurslid VCG)
Nico Spaansen

Lid sinds 2023

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?