ONZE LEDEN

Hieronder vind je alle leden die aangesloten zijn bij Circulair Groningen. Al onze leden hebben de ambitie om de circulaire economie in Groningen te versnellen en te realiseren. Wil jij hier ook graag tussen staan? Meld je dan hier aan.

Meer weten over ons?

Laat je gegevens achter en maak vrijblijvend kennis met onze vereniging, onze leden en onze ambitie.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Vul hier je naam en e-mailadres in.

Bork Groep

Circulair slopen, hergebruik en recyclen voor een circulaire toekomst

Bork Groep is een pionier in de sloop-, recycling- en saneringsindustrie en streeft ernaar deze leiderschapspositie door te geven aan toekomstige generaties. Hun doel is een circulaire economie te bevorderen en ruimte te creëren voor vooruitgang door middel van innovatieve methoden en een duurzame benadering.

Innovatie vormt de kern van de hele organisatie van Bork. Samen met partners binnen en buiten de branche zoeken we voortdurend naar manieren om grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit terug te winnen en te hergebruiken. Zo recyclen we bouw- en sloopafval en produceren hoogwaardige bouwstoffen, waardoor nieuwe grondstoffen en energie worden bespaard.

Bork is de drijvende kracht achter Tussenstation, waar (bouw)materialen een tweede leven krijgen. Daarnaast beschikt Bork over een eigen ontwikkeld sorteersysteem waarin binnenkomend bouw- en sloopafval wordt omgezet in zuivere stromen. Deze gerecyclede materialen vinden hun weg naar diverse sectoren, zoals wegenbouw, cementindustrie, kunststof- en spaanplaatproductie. Bovendien biedt Bork kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Als je op zoek bent naar integratie van recycling- en hergebruikinnovaties in je projecten, ben je bij Bork aan het juiste adres. Ook voor ambities op het gebied van circulaire verbouwingen, demontage of sloop van vastgoed en technische installaties kun je bij Bork terecht. Door gebruik te maken van de recyclingfaciliteiten van Bork draag je bij aan een circulaire aanpak en verminder je de milieubelasting.

Meer weten? Kijk dan op www.borkgroep.nl

– “Wij zetten ons in om de wereld om ons heen op een andere manier achter te laten, dan we hem hebben ontvangen.” Dit doet Bork op verschillende manieren, zoals circulair hergebruik van materialen en het bieden van een plek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. “Je laat zien dat je je niet alleen druk maakt om de euro’s, maar dat we werken met respect voor omgeving, mens en dier.”

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Alfred Echten

Koen Rooseboom

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Dusseldorp ISM

Samenwerken aan een circulaire economie

De circulaire economie: voor ons zijn dit niet zomaar woorden. Als circulair sloper werken we dagelijks aan de invulling ervan. Bij al onze sloopprojecten komen materialen vrij. Kostbare materialen die we opnieuw inzetten bij andere projecten. Hergebruik is voor ons vanzelfsprekend, het is vooral een kwestie van gewoon doen!

Circulair ondernemen kan alleen met partners die hiervoor openstaan. Door samen te werken binnen de keten. Alleen kun je veel, maar samen kun je nog meer. Samen op weg naar een schone wereld in 2050. Doe je met ons mee? Neem dan contact op met Lex Groenewold!

Kijk voor meer informatie op www.dusseldorp.nu

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Lex Groenewold

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

EEW Energy from Waste Delfzijl B.V.

Wij halen energie uit afval. Door het afval te verbranden, kunnen wij stoom en stroom opwekken. De gewonnen warmte, elektriciteit en perslucht kunnen veel van onze buren weer gebruiken voor hun processen. We besparen miljoenen kubieke meter aardgas en vermijden duizenden tonnen CO2. Energie is niet het enige dat we uit afval halen. Waardevolle grondstoffen worden teruggewonnen en schadelijke stoffen die bij de verbranding ontstaan, halen we uit de kringloop. En ook dié worden hergebruikt. Zo halen we eruit wat erin zit.

EEW Delfzijl is een afvalenergiecentrale. Wij werken met over 100 mensen samen aan het continu verbeteren van onze organisatie. Onze succesvolle ontwikkeling is mogelijk dankzij leergierige en moedige medewerkers en de bereidheid tot verandering. Als het gaat om verbetering in veiligheid, productie en processen: dat doen wij gewoon.

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Wilfred de Jager

Marco Doorten

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Gemeente Groningen

Gemeente Groningen zet zich in voor een duurzame samenleving, op een manier die veel verder gaat dan onze wettelijke taak van afvalinzamelaar. Onder het motto ‘Groningen Afvalvrij 2030’ werken we actief aan de circulaire economie. In de categorie grote steden zijn we nu al kampioen hergebruik. We stimuleren innovatieve vormen van afvalverwerking en initiëren ketensamenwerking rond diverse grondstoffenstromen. Daarbij werken we nauw samen met bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke instellingen in en buiten de regio. Graag gaan we met andere leden van Circulair Groningen in gesprek om veelbelovende initiatieven een kans te geven.

www.gemeente.groningen.nl
www.haalallesuitjeafval.nl

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Sander Spijker

Carolina Vogel

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Groener Groningen

Wij helpen bewoners om klimaatbewuster te leven door duurzame keuzes op de kaart te zetten. Dat doen we letterlijk met de ‘Duurzame stadsgids’, waarop groene ondernemers en initiatieven in Groningen eenvoudig terug te vinden zijn. Daarnaast organiseren wij events onder de vlag van ‘Sustainable Moments’. Tijdens deze events laten we bewoners op een rebelse manier kennismaken met duurzaamheid. Dit alles om te inspireren en activeren, want de verandering naar een circulaire economie doen we samen!

www.groenergroningen.eu

Stichting Groener Groningen bestaat uit een groep van 20 vrijwilligers, waaronder een groot aantal zzp’ers. Door onze krachten te bundelen hebben wij een bult aan ervaring op het gebied van duurzaamheid, marketing, communicatie, social media, vormgeving & events. Waardevolle kennis die wij vol passie en enthousiasme inzetten voor onze mooie stad.

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Ferrick van Dongen

Contactpersonen
Manon Prins

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Groningen Seaports

De circulaire economie speelt een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van de Groninger zeehavens, voornamelijk in Delfzijl. Geldt in de recyclingsector vaak nog het ‘nimby’-principe (not in my backyard), Delfzijl stelt juist haar voortuin beschikbaar voor circulaire activiteiten! In dit gebied hebben we de ideale omstandigheden bij elkaar om een state of the art circulair cluster te realiseren. Binnen het bestaande industriegebied ontwikkelen we samen met de drie noordelijke provincies, onder de vlag van Chemport Europe: Circulands. Het industriegebied Oosterhorn is het “thuis” van vele bedrijven in de groene chemie en energie. Dit gezelschap biedt een unieke kans om volledig circulair te gaan werken. Speciaal daarvoor is dit park opgericht, vooral gedreven door de duurzaamheidsgedachte, de druk op de verbruikseconomie en de schaarste van grondstoffen. Circulands is dé circulaire hotspot en biobased locatie van Noordwest-Europa.

Benieuwd naar wat we doen? Zie hier de website: www.groningen-seaports.com/industries/circulair/

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Heleen van Wijk
– Voorzitter VCG

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

JC-Electronics

Wereldspeler in industriële elektronica

Vanuit Leek helpt JC-Electronics klanten over de hele wereld stilstand van productie in fabrieken te voorkomen met nieuwe, refurbished en gerepareerde industriële elektronica. JC-Electronics startte in 2006 op een zolderkamer en is uitgegroeid tot een wereldspeler met 300 medewerkers, een voorraad van ruim 300.000 producten en vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Door gebruikte en defecte elektronica een tweede leven te geven draagt het bedrijf bij aan de circulaire economie en helpt het klanten verder met het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.

Lid sinds 2024

Contactpersonen
Anton Riemersma

Caspar Botter

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Maripaan Groep

De Maripaan Groep is, met de opening van Jumbo Groningen Jumbo Ciboga, in 2002 opgericht door ondernemers Paul Papo en Anrico Maat. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie met meerdere Jumbo-vestigingen, vastgoedprojecten, horeca-concepten en ons eigen biermerk.
 
Samen hard werken, verwachtingen overtreffen én natuurlijk veel lol maken, dat is wat werken bij Maripaan betekent. Wij geloven dat gelukkige medewerkers fans maken. Daarom helpen wij onze medewerkers met het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.
 
Zo zorgen we er samen voor dat ieders talent maximaal wordt benut en collega’s gelukkig in hun werk zijn, om zo ons hogere doel te bereiken: elke dag samen werken aan het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten, gasten, collega’s en partners.

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Max Papo

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Merkactivisten

“Een goed verhaal, moet je ook goed vertellen” 

Merkactivisten is een creatief bureau dat organisaties helpt hun goede verhaal ook goed te vertellen. We zijn ervan overtuigd dat communicatie een belangrijk middel is  om mensen in beweging te krijgen en een positieve verandering te realiseren.

Wij bouwen aan merken die werken aan deze verandering. Je kunt bij ons terecht voor alle duurzame en sociale vraagstukken op het gebied van merkontwikkeling, strategie communicatie, design en campagne.

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Guido Bootz

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

OG Clean Fuels

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, eigenlijk in elke branche is dit een cruciaal thema. Het is tijd om vooruit te kijken en actie te ondernemen, niet om af te wachten. Daarom wil OG Clean Fuels iedereen de mogelijkheid bieden om bij te dragen aan een schonere toekomst. Met onze reeks schone brandstoffen, waaronder Bio-CNG, HVO100, Bio-LNG, elektrisch en waterstof, hebben we voor elke mobiliteitsuitdaging een oplossing. Bio-CNG en Bio-LNG zijn volledig circulaire brandstoffen ontwikkeld uit biologisch afbreekbare reststoffen, waar er een CO2-uitstoot tot 90% wordt bespaard. Dit sluit perfect aan bij de visie van Circulair Groningen en zijn leden. Met meer dan 300 tanklocaties en toonaangevende partners in Nederland, Duitsland, Zweden en Italië willen wij een duurzame en toekomstbestendige oplossing bieden aan onze klanten. We willen op deze manier de wereld verbeteren en anderen daarmee inspireren om hetzelfde te doen.

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Jort Kooijman

Vera Sieses

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Omrin

Minder afval, meer hoogwaardig hergebruik. Dat is het doel van Omrin (Fries voor ‘kringloop’). En dat lukt ons behoorlijk goed via de succesvolle combinatie van bron- en nascheiding! Vanuit Friesland en Groningen sorteren we bovengemiddeld veel grondstoffen uit afval, waarmee we zorgen voor het verlagen van CO2-uitstoot, minder afval en méér hergebruik van grondstoffen. En fossielvrij vervoer door onze voertuigen op groengas uit afval. We versnellen zo de circulaire economie in de regio en spelen een steeds grotere rol in de duurzame energietransitie.

Maak jij hier ook werk van? Samen maken we het waar!

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Nico Spaansen

John Vernooij
– Bestuurslid VCG

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Onlanders

Voorlopers in circulair aanbesteden en contractbeheer

Onlanders is een vooruitstrevende organisatie opgericht door Marcel Niemeijer en Marleen van der Ziel, gedreven door de principes van de circulaire economie en duurzame waarde creatie. Sinds hun start in 2018, geïnspireerd door de econoom Kate Raworth, hebben zij zich vastgelegd op het aannemen van projecten die zowel sociale als ecologische voordelen bevorderen.

Specialisatie:
Onlanders is gespecialiseerd in circulair aanbesteden en contractbeheer, met als doel vanaf de grond af aan de wijze van aanbesteden en contracten beheren op een circulaire en waard behoudende manier te heropbouwen.

Diensten:

  • Begeleiding bij circulaire aanbestedingen
  • Training van inkoopafdelingen voor circulair aanbesteden
  • Basistraining Duurzaamheid
  • Contractmanagement voor duurzame projecten
  • Implementatie van Sustainable Development Goals (SDG’s) binnen organisaties

Belofte:
Onlanders streeft ernaar om een blijvende impact te maken en maatschappelijke meerwaarde te creëren, waarbij ze de SDG’s benutten, co-creatie en innovatie stimuleren en goed partnerschap hoog in het vaandel dragen.

Visie:
De aanpak van Onlanders is geworteld in de ‘In Balans’-methodiek, gericht op slimmer samenwerken binnen projecten. Hun missie is om de onzekerheden in projecten te verminderen, waardoor vertraging, irritaties en faalkosten afnemen.

Sluit je aan bij Onlanders:
Onlanders nodigt professionals en organisaties uit om samen te werken aan een circulaire toekomst. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om te ontdekken wat Onlanders voor jou kan betekenen.

Lid sinds 2024

Contactpersonen
Marcel Niemeijer

Marleen van der Ziel

Onlanders online

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

OPNIEUW!

Bij ons heeft ieder product een uniek verhaal. Door van gebruikte materialen prachtige nieuwe meubels te ontwikkelen en afgedankte meubels een nieuw leven te geven. Dat is niet alleen goed voor de planeet, maar ook goed voor de portemonnee. Zo maken we tafels van treinonderdelen en lampenkappen van gerecycled plastic. Kortom, 100% circulair kantoormeubilair!

Streven naar een betere wereld betekent voor ons niet alleen ervoor zorgen dat het afvalprobleem aangepakt wordt. Wij vinden het waardevol om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Dit doen we door werkplekken te creëren die kunnen dienen als ervaringsplaats of re-integratieplaats. Maar ook de oudere medewerker die lange tijd zonder werk thuis zit krijgt opnieuw een kans. Zo werken we samen aan een schonere, duurzamere wereld waarin we oog hebben voor het milieu en voor elkaar.

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Rick Bremer
– Commercieel directeur

Melchior Slagter
– Accountmanager

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

PreZero

Verder denken voor een duurzaam morgen

Wij zijn PreZero. Wij denken altijd: wat als het lukt. Want waar anderen afval zien, zien wij nieuwe grondstoffen. Wij zorgen dat er steeds meer wordt hergebruikt van wat we met z’n allen weggooien. Zo maken we de weg vrij voor een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft. En meer circulair wordt.

Samen volle kracht vooruit

We doen er alles aan om iedereen te laten zien dat gebruik en hergebruik voorgoed veranderd kunnen worden. Door actief mee te denken over vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en recycling. Landelijk, maar ook regionaal. En door mensen te overtuigen van het belang om minder te consumeren. De houdbaarheidsdatum van eindeloos kopen en weggooien is namelijk echt verstreken.

Het is geweldig om te zien dat steeds meer klanten onze vooruitstrevende visie delen. Zo hebben we met gemeentes, bedrijven, ziekenhuizen en scholen al talloze duurzame oplossingen ontwikkeld. En adviseren we een groeiend aantal organisaties over hergebruik, recycling en het sparen van grondstoffen.

Met 2.100 collega’s, 55 vestigingen en 85.000 klanten verspreid over het land, hebben wij de kennis en de slagkracht om het verschil te maken. Doet u met ons mee?

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Dennis van Klinken

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Rabobank

Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met onze stakeholders zetten we ons al meer dan 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. In Nederland bedienen we particuliere en zakelijke klanten, wereldwijd focussen we op de food- en agrisector. Met altijd als uitgangspunt: samen bereiken we meer dan alleen.

Lokaal helpen we ondernemers met de uitdagingen en kansen van deze tijd. Dat doen we met kennis, netwerken en financiële oplossingen rondom (internationaal) zakendoen,  (circulair) ondernemen, digitalisering & innovatie en duurzaam bouwen. We komen graag in contact!

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Carlo Ezinga
– Secretaris VCG

Danny Mulder

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Revoort

Slopen is voor ons niet alleen afbreken, maar ruimte creëren voor nieuwe ambities. Slopen is meestal niet het einde van een cyclus, maar het begin van iets nieuws. Door een bestaand gebouw, een installatie of object te ontmantelen, komen er grondstoffen beschikbaar die we kunnen hergebruiken, recyclen of als grondstof voor nieuwe materialen kunnen inzetten. Revoort zet in op circulariteit binnen grenzen. Door lokale herinzet en recycling worden niet alleen kostbare grondstoffen behouden voor de regio, maar wordt ook CO2 uitstoot tot een minimum beperkt.

“Circulariteit kan niet zonder lokale focus.”

Over Revoort:
Al meer dan 25 jaar sloop- en saneerpartner in de sector. Voor de regio, door de regio om lokaal impact te kunnen maken. Als kennispartner in circulariteit streven we naar een volledig circulair sloopproces in 2030. Doen wat kan om bij te dragen aan een schone leefomgeving

Lid sinds 2024

Contactpersonen
Germen Hooiveld

Richard Karsten

Rolf Venema

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Ruber Acia

Ruber Acia is een full-service subsidieadviesbureau gevestigd in Groningen, gespecialiseerd in het ondersteunen van ondernemers bij het verkrijgen van subsidies. Denk aan duurzame innovaties en investeringen die bijdragen aan energiebesparing en de ontwikkeling van energie-oplossingen voor de energietransitie. Wij bieden een persoonlijke benadering in onze dienstverlening met een focus op zowel regionale als internationale subsidiekansen, Ruber Acia is betrokken bij Circulair Groningen om waar mogelijk te helpen bij het opzetten van circulaire ketens en het vormen van coalities​ voor R&D en samenwerking.

Lid sinds 2024

Contactpersonen
Toine Fennis

Harold Helmus

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

RYSE

Duurzaamheid en circulariteit zijn voor ons geen loze begrippen, maar een integraal onderdeel van onze dienstverlening, bedrijfsvoering en filosofie. Samen met onze opdrachtgevers creëren wij gebouwen die niet alleen mensen positief beïnvloeden, maar ook een positieve impact hebben op de wereld om ons heen. We hebben ons gecommitteerd aan Paris Proof en maken bewuste keuzes, van energie-efficiëntie tot het verminderen van milieu-impact. Wij dagen onze opdrachtgevers uit hun circulariteitsinspanningen te verhogen en ambitieuze doelen te stellen, vervolgens kunnen wij de stap van ambitie naar realisatie praktisch en haalbaar maken. Samen met alle leden van Circulair Groningen willen wij werken aan het versnellen van de circulaire economie, zowel in Groningen als daarbuiten.

Meer weten? Kijk dan op www.ryse.nl

– Wij zijn RYSE
We werken elke dag samen met onze opdrachtgevers aan toekomstgerichte oplossingen voor werk-, leer- en leefomgevingen. Wij zorgen voor grip op processen en projecten en durven richtinggevend te adviseren. Zo tillen wij vastgoed naar een hoger niveau met als doel de wereld om ons heen elke dag weer een stukje beter te maken.

Lid sinds 2024

Contactpersonen
Colin Spiegelaar

Sjoerd Groen

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Save Lodge

Save Lodge vergroent steden verticaal. Wij maken van afvalstromen circulaire groene gevels en natuurinclusieve bergingen. Deze produceren we van regionaal plasticafval dat we redden van verbranding. Het systeem van stapelbare bloembakken vullen we met turfvrije potgrond die we creëren door groene reststromen te fermenteren. De bewatering doen we computergestuurd met opgevangen regenwater. Zo geven we regionale grijze, groene en blauwe reststromen een hoogwaardig tweede leven. Maak samen met ons werk van een leefbare wereld! 

Lid sinds 2024

Contactpersonen
René Notenbomer

Bram Peters

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Scheffer Groep

Werken aan morgen dat is wat wij doen! Wij werken veilig, vakkundig en zijn veelzijdig. Deze termen staan centraal voor onze bedrijfsvoering waarin we streven naar de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening. Elke dag weer, op ieder project, waar dan ook.

Al sinds 1991 is Scheffer Groep specialist op het gebied van complexe sloopwerken, asbestsaneringen, boren en zagen in steenachtige materialen, mobiel puinbreken en recycling. Waarbij al onze medewerkers en bedrijfsonderdelen volledig zijn gecertificeerd, ons wagen- en machinepark uiterst modern én energieneutraal is beschikken wij over een uitstekende basis voor een duurzame dienstverlening.

Het duurzaam ontmantelen van allerlei soorten bebouwing is de laatste jaren uitgegroeid tot één van onze ‘corebusiness’ waarbij onze andere disciplines ondersteunend zijn in de uitvoering hiervan, maar ook zelfstandig opereren. Naast het duurzaam ontmantelen van gebouwen, saneren wij bijvoorbeeld ook asbest bij particulieren thuis, boren wij gaten in beton voor een installateur en produceren/leveren wij bouwstoffen. Ons dienstenpakket is veelzijdig, waarmee wij onze opdrachtgever voor een groot deel kunnen ontzorgen.

De afgelopen jaren is onze rol veranderd van ‘onderaannemer’ naar hoofdaannemer en partner. Waarbij wij steeds vaker en steeds vroeger in een voorstadium aanschuiven met raad en daad om samen met onze opdrachtgevers (circulaire) successen te behalen! Scheffer Groep hoeft niet bekend te staan als de grootste, maar wel als de beste. Opdrachtgevers waarderen en vertrouwen onze aanpak. Wij doen wat we zeggen, want afspraak is afspraak!

Kijk voor meer informatie over ons mooie familiebedrijf op: www.scheffergroep.nl

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Klaas Vegter

Bert Mensink

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Spring Studio

Wij ontwerpen en creëren bijzondere interieurs voor bedrijven. Wij geloven dat een goede inspirerende leefomgeving mensen actiever maakt, productiever, meer sociaal betrokken en uiteindelijk gelukkiger.

Van kantoor tot openbare ruimte, van bar tot winkel, van museum tot school. Juist deze diversiteit zorgt voor een totaal aanpak naar een goed dynamisch ontwerp met een eigen verhaal.

Dit doen wij met een netwerk van lokale makers én lokale materialen. Gericht op circulair & hergebruik. Dit vinden wij sociaal & duurzaam. Goed uitgedacht naar de juiste investering. Van idee naar uitwerking naar uitvoering. 

Zo werken we o.a. aan het Werelderfgoedcentrum Waddenzee (ontwerp richting de 100% biobased) , Kunstcentrum De Ploeg (hergebruik + biobased) en de nieuwe locatie van NHL Stenden in Groningen (ontwerp 100% hergebruik).

Wij kijken er naar uit om met Circulair Groningen de impact, mogelijkheden en toepasbaarheid van circulaire (interieur) bouw te versterken.

Meer weten? Kijk dan op www.spring-studio.nl

Lid sinds 2023

Contactpersonen
Manon Westmeijer

Jasmijn Buijvoets

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Sociaal ontwikkelbedrijf Eemsdelta

Als sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Eemsdelta bieden we iedere inwoner die niet zelfstandig in staat is actief deel te nemen aan het arbeidsproces een kans. Wij geven ongeacht hun beperking, belemmering, achtergrond, capaciteit of uitdaging, deze personen de mogelijkheid waardevol werk te verrichten en daardoor ook actief deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Dit doen wij door het bieden van passend, waardevol en uitdagend werk, vaardigheden te ontwikkelen, het stimuleren van eigenwaarde en sociale integratie te bevorderen. Daarbij bieden wij extra ondersteuning en begeleiding en werken daarbij samen met andere gemeentelijke afdelingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven zodat toegang tot passende arbeid toeneemt.

Meer weten? Kijk dan op www.eemsdelta.nl/werkbedrijf-eemsdelta

Lid sinds 2024

Contactpersonen
Gerrit Westers 

Jeroen Banus

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Ten Stripes

Wil je net zo’n gaaf merk worden als Tony’s of Cool Blue? Breng dan je missie, kernwaarden en strategie in lijn met de dagelijkse praktijk. De strategen van Ten Stripes helpen je om abstracte zaken concreet te maken. Dat doen we door je te helpen met je missie en visie. B Corp certificatie. Een duurzaamheidstrategie. Strategie bepaling en planning. Kortom: we versterken het fundament van je bedrijf. Intern en extern.
 
We zijn een missiegedreven bedrijf. B Corp gecertificeerd. En vooral een enthousiaste en gedreven club ondernemers dat de boel in beweging krijgt.

Zo maken we samen het verschil.

Lid sinds 2024

Contactpersonen
Bart Joling

Helma Hoving

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

Waterbedrijf Groningen

Waterbedrijf Groningen levert schoon drinkwater aan alle Groningers. Om dat te kunnen blijven doen, zullen we slim en bewust om moeten gaan met het kostbare water in onze regio. Dat kunnen we niet alleen, daarbij hebben we iedereen nodig. Waterbedrijf Groningen wil een positieve bijdrage leveren aan haar omgeving. Dit doen we door drinkwater te leveren, de waterbelangen te beschermen en onze negatieve impact te verkleinen. Natuur is onze bron, door haar te beschermen zorgen we voor goed drinkwater nu en later.

Lid sinds 2024

Contactpersonen
Harmke Bol

André van Toly

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?

WerkPro

WerkPro is een organisatie van sociale ondernemingen (werkbedrijven) in Noord Nederland. WerkPro begeleidt op deze werkbedrijven mensen naar passend werk. Dit gebeurt vanuit het idee van de inclusieve samenleving. WerkPro zet zich in voor een samenleving waarin iedereen meedoet en ieders talenten worden benut. De werkbedrijven zijn niet gericht op winst, maar halen voldoende omzet voor begeleiding en een gezonde exploitatie. De werkbedrijven leveren producten voor consumenten en/of diensten die direct of indirect bijdragen aan veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid. WerkPro richt zich op diverse werksectoren, te weten horeca, fietsmobiliteit, kringloopbedrijvigheid, groenwerk, wijkwerken en de ondersteuning van specifieke doelgroepen.

Lid sinds 2024

Contactpersonen
Cees-Jan Gieskes

Jildou de Jong

Wil jij samen met ons de circulaire economie in Groningen versnellen en realiseren?