Terug naar Actueel
Nieuws

Verslag ALV en Themabijeenkomst Circulair Groningen

Woensdag 11 oktober 2023

Op woensdag 11 oktober verzamelden onze gewaardeerde leden zich in het circulaire werkcafé van Acantus in Veendam voor een bijzondere bijeenkomst vol inzicht en inspiratie. De Algemene Ledenvergadering (ALV) bood een gelegenheid om bij te praten, belangrijke beslissingen te nemen en de afgelopen periode te evalueren. Hierbij een terugblik op deze gedenkwaardige dag.

De ALV: Samen Sterker voor Circulaire Groningen

Tijdens de ALV werden niet alleen de oprichtingsnotulen vastgesteld, maar we hadden ook enkele opwindende aankondigingen te delen. Een van de hoogtepunten was de lancering van onze nieuwe website en app. Deze nieuwe digitale platforms zullen ons in staat stellen om onze missie van een circulaire toekomst nog beter te ondersteunen en met onze leden samen te werken.

Daarnaast verwelkomden we nieuwe leden in onze groeiende gemeenschap. Het is inspirerend om te zien hoe ons initiatief blijft groeien en meer mensen aantrekt die betrokken zijn bij de circulaire beweging in Groningen.

Themabijeenkomst “Circulaire Economie, waar hebben we het eigenlijk over?”

De hoogtepunt van de dag was de themabijeenkomst met als onderwerp “Circulaire Economie, waar hebben we het eigenlijk over?” Deze sessie bood inzichten die ons zullen bijblijven en inspireren.

We hadden het genoegen om enkele geweldige sprekers te verwelkomen:

🌱 Hanneke Schmeink van Circulair Friesland deelde inzichten in de “zeven pijlers van de Circulaire Economie”. Haar presentatie hielp ons begrijpen hoe deze principes in onze eigen activiteiten kunnen worden toegepast.

🌱 Michael Freerks van Royal HaskoningDHV inspireerde ons met zijn bespreking over “Circulaire bedrijfsvoering: wat kan je zelf?” Het was opwindend om te leren hoe we zelf stappen kunnen zetten richting circulariteit.

🌱 Rudmer Heij van BBENG/Ik Ben Drents Ondernemer sprak over “Circulaire businessmodellen: meer waarde met circulaire economie”, wat ons deed nadenken over de kansen die in de circulaire economie verscholen liggen.

Al met al was het een waardevolle en inspirerende middag vol inzichten, kennisdeling en netwerkmogelijkheden. We willen graag onze dank uitspreken aan onze gastheer Acantus, onze bevlogen sprekers, onze leden en alle andere deelnemers voor hun bijdragen aan deze bijzondere bijeenkomst.

Samen zullen we blijven werken aan een circulaire toekomst in Groningen. 💪🌎

Foto: Isabel van der Vlugt

GERELATEERD NIEUWS

Nieuws

Geslaagde Ronde Tafel Bouw en kick-off voor het Blauwe Huis

14 mei 2024
Nieuws

Masterclass Leiderschap in duurzame transformatie

26 april 2024
Nieuws

Duurzaam geld zoekt circulair ondernemer

16 april 2024