Terug naar Actueel
Nieuws

Terugblik workshop Circulaire Textielketens

18 maart 2024

Afgelopen vrijdag 15 maart gingen de deuren van de Textielhub alvast een dagje open voor publiek. Iedereen kreeg de kans om binnen te kijken op deze inspirerende plek, waar vele organisaties samen zullen gaan werken aan een circulaire textielindustrie.

Een uitgelezen moment om samen met Groningse circulaire ondernemers te werken aan vraagstukken rondom textiel. Waar bevind jouw bedrijf zich in de textielketen en wat heb je nodig?
Bart Volkers (directeur Circulair Groningen) trapte de workshop “Circulaire Textielketens” af met een inleiding over Circulair Groningen en het belang van het bouwen aan circulaire ketens.

Waarna Carolina Vogel (Gemeente Groningen) meer vertelde over de kijk van de gemeente op een circulaire toekomst. Welke kernwaarden zijn voor hen belangrijk en hoe willen ze die nastreven. Met de Textielhub als een mooi voorbeeldproject van een systeemaanpak die kopieerbaar en schaalbaar is naar andere grondstoffen en uiteindelijk zelfs naar andere gemeenten.

Na deze inspirerende inleiding was het tijd voor de deelnemers om in actie te komen. De vooraf ingebrachte vraagstukken van Kleerlijk, My Dirty Jack, Kledingbank Maxima, Louxe, Groener Groningen en The Swap Club werden geïntroduceerd en aangevuld met een vraag van Ten Stripes. Aan de overige deelnemers de vraag om op speeddate te gaan met de partij die zij verder zouden kunnen helpen.

Al snel ontstonden er verschillende groepjes met interessante en energieke gesprekken. Kort maar krachtig! De eerste lijnen zijn gelegd. Nu is het aan de deelnemers om elkaar op te zoeken en de plannen samen waar te maken. We zijn benieuwd wat voor moois hier uit zal ontstaan…

Al met al een zeer geslaagde dag en workshop. Een prachtig voorbeeld van hoe wij in Groningen samen de circulaire economie realiseren!


De Textielhub is een initiatief van G-ROND, Alfa-college, Gemeente Groningen, Groningen Werkt Circulair, Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen en Noorderpoort en is vandaag, 18 maart, officieel geopend. We kijken uit naar alle mooie samenwerkingen en projecten die in deze hub tot stand zullen komen.

 

GERELATEERD NIEUWS

Nieuws

Duurzaam geld zoekt circulair ondernemer

16 april 2024
Ledenportret

Alfa Accountants en Adviseurs

26 maart 2024
Nieuws

Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen levensfase 2  “Get ready to scale”

21 maart 2024