Terug naar Actueel
Nieuws

Terugblik op het Symposium Biobased en Circulair Bouwen

5 juni 2024

Van ambitie naar realisatie!
Op 4 juni 2024 vond het jaarlijkse symposium georganiseerd door BuildinG Groningen en Circulair Groningen plaats bij BuildinG. Een inspirerende middag vol kennisdeling en netwerk mogelijkheden, waar we de transitie naar biobased en circulair bouwen hebben besproken.

De middag begon met een opening van directeur Bart Volkers van Circulair Groningen, waarna Jelle Pama van BuildinG meer vertelde over BuildinG.

Vervolgens gingen we verder met een inspirerende keynote van Doeke van Wieren van TWA architecten. Doeke deelde zijn ervaringen en ‘lessons learned’ uit de duurzame bouwpraktijk, en daagde ons uit om de ambitielat hoog te leggen voor onze duurzame doelen. Ook liet hij enkele voorbeelden zien van eigen projecten die op deze manier zijn gebouwd zoals het gebouw van de WaterCampus in Leeuwarden.

Met de inspirerende woorden van Doeke in gedachten, doken we in twee rondes met deelsessies waarin ketensamenwerking en kennisontwikkeling centraal stonden. We hebben concrete voorbeelden besproken van zowel nog te ontwikkelen als reeds gerealiseerde projecten.

De deelsessies werden verzorgd door:
RYSE met als onderwerp: Innovatieve oplossingen voor circulair
bouwen.
Waterbedrijf Groningen over: Duurzaam watermanagement in de bouw.
Building Balance en Heijmans vertelden over: Integratie van balans
tussen mens en natuur in bouwprojecten.
Ascem en Steenhuis Beton gaven uitleg over: Toepassing van
circulaire materialen en technieken.

We hebben concrete voorbeelden besproken van zowel nog te ontwikkelen als reeds gerealiseerde projecten.

Na een bezoek aan de circulaire bouwmarkt, sloten we de dag af met een netwerkborrel en het maken van concrete vervolgafspraken. We zijn klaar om onze biobased en circulaire ambities samen te realiseren!

Bedankt aan alle deelnemers en sprekers voor een geslaagde en inspirerende dag! Samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor Groningen.

 

GERELATEERD NIEUWS

Nieuws

Terugblik Delfsail - Het roer gaat om!

19 juni 2024
Nieuws

Presenteer jezelf op de Duurzame Proeftuin van de Promotiedagen 2024

18 juni 2024
Nieuws

Terugblik op het Symposium Biobased en Circulair Bouwen

5 juni 2024