Terug naar Actueel
Nieuws

Terugblik Ontbijtbijeenkomst Circulaire Ambitie

14 maart 2024

Gisterochtend, woensdag 13 maart, kwam een grote club leden en niet-leden samen in het Provinciehuis Groningen voor een informeel ontbijt gevolgd door circulaire ambitiegesprekken. Een erg mooie gelegenheid om samen met gelijkgestemden te spreken over onze circulaire ambities en hoe we elkaar kunnen helpen deze te realiseren.

De ochtend begon met een warm welkom van directeur Bart Volkers en voorzitter Heleen van Wijk, waarna gedeputeerde Henk Emmens het belang van de Groningse ambitie en samenwerking richting 2050 benadrukte. Vervolgens gaf Peter Berben (directeur TKI Groene Chemie en Circulariteit KIA CE) een uitleg over de Kennis en Innovatie Agenda en de mogelijkheden van de verschillende innovatieregelingen.

Na het ontbijt was het tijd voor de circulaire ambitiegesprekken. De gesprekken boden een platform waarop bedrijven hun circulaire ambities, uitdagingen en potentiële samenwerkingskansen konden verkennen. Het enthousiasme en de toewijding aan het creëren van een duurzamere toekomst waren meer dan voelbaar.  Het was mooi om te zien hoe enthousiast en toegewijd iedereen was aan het creëren van een duurzamere toekomst.

Na afloop van de bijeenkomst was het in de middag tijd voor de subsidiespreekuren met Klaas Zijlstra van ASQA . We kijken terug op interessante gesprekken, waarbij we bedrijven hebben geholpen met hun vragen rondom subsidies voor de Circulaire Economie.

Al met al een erg geslaagde en inspirerende dag. Bedankt aan alle deelnemers, sprekers en organisatoren!

Deze bijeenkomsten organiseerden wij in samenwerking met Provincie Groningen, Groningen Werkt Slim, GroBusiness, KIA CE, SDG House Groningen, BBENG, Chemport Europe en ASQA.

 

GERELATEERD NIEUWS

Nieuws

Duurzaam geld zoekt circulair ondernemer

16 april 2024
Ledenportret

Alfa Accountants en Adviseurs

26 maart 2024
Nieuws

Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen levensfase 2  “Get ready to scale”

21 maart 2024