Terug naar Actueel
Nieuws

Terugblik nieuwjaarsbijeenkomst

01 februari 2024

Graag willen wij alle aanwezigen hartelijk bedanken voor jullie enthousiaste aanwezigheid tijdens de interactieve nieuwjaarsbijeenkomst op 31 januari in House of Connections – Rijksuniversiteit Groningen, georganiseerd door Vereniging Circulair Groningen, Groningen Werkt Slim, Groener Groningen en de Rudolf Agricola School for Sustainable Development UG. Jullie hebben deze bijeenkomst tot een waardevolle en inspirerende ervaring gemaakt!

Tijdens deze bijeenkomst stond de circulaire toekomst van Groningen centraal, met een boeiende verbinding tussen ondernemerschap en wetenschap. De bevlogen presentaties van jonge ondernemers Eamon Fokkinga van The Sustainable Company en Erwin Miedema van Kleerlijk hebben ons meegenomen in hun visie op duurzaamheid en hun inzet voor een groenere toekomst. Hun passie heeft ongetwijfeld velen van ons geïnspireerd. Er is zelfs een nieuwe textielketen opgezet!
Kim Aplonia Poldner en Franco Ruzzenenti, beiden professor aan de Rijksuniversiteit Groningen, hebben vervolgens de wetenschappelijke benadering van beide cases aan het publiek gepresenteerd.

De interactieve sessies na elke presentatie hebben de betrokkenheid van het publiek vergroot en geleid tot waardevolle discussies. Jullie inbreng heeft bijgedragen aan een levendige uitwisseling van ideeën en inzichten.

Bart Volkers en Frans J. Sijtsma hebben het programma afgesloten met een samenvatting van de besproken onderwerpen. Floris van Dijk van Groningen Werkt Slim heeft vervolgens gesproken over de ondersteuning van ondernemers in hun transitie naar circulair ondernemen. De afsluitende borrel bood een uitstekende kans om verder te netwerken en ervaringen te delen.

We waarderen ook de waardevolle input die we hebben ontvangen tijdens de borrel op de vraag: “Op welke manier kunnen we de jongere generatie betrekken bij de circulaire economie in Groningen?” Jullie bijdragen zijn van onschatbare waarde voor onze gezamenlijke inspanningen om de jongere generatie actief te betrekken bij deze belangrijke ontwikkeling.

Vanuit Circulair Groningen gaan we verder met het opzetten van een netwerk voor jonge, enthousiaste en gedreven young professionals in Groningen. Wil jij ook meedoen? Laat het ons dan weten en mail je gegevens naar contact@circulair-groningen.nl. Dan nodigen we jou uit voor een vervolgsessie.

Ook lid worden van onze vereniging? Laat je gegevens achter en kom in contact!

Benieuwd naar de presentatie van deze bijeenkomst?
Download de presentatie

Foto’s: Isabel van der Vlugt  – Groener Groningen

GERELATEERD NIEUWS

Nieuws

Leuk artikel over Circulair Groningen in het VerenigingsMagazine

3 juli 2024
Nieuws

Terugblik Delfsail - Het roer gaat om!

19 juni 2024
Nieuws

Presenteer jezelf op de Duurzame Proeftuin van de Promotiedagen 2024

18 juni 2024