Terug naar Actueel
Nieuws

Terugblik Delfsail - Het roer gaat om!

19 juni 2024

Wat een prachtige Sail In was het afgelopen donderdag! Samen met Rudolf Agricola School for Sustainable Development UG, Greenwise Campus en Chemport Europe hebben we vanuit de noordelijke thema’s bouw/secundaire grondstoffen, maakindustrie en kunststoffen een gezellige en inspirerende netwerkbijeenkomst georganiseerd om de volgende circulaire stappen te zetten.

Op de prachtige klipper de Willem Jacob hebben we met 32 enthousiaste gasten, onder het genot van een hapje en een drankje, de Sail In Delfsail mogen beleven.

De ochtend begon met een inhoudelijk deel:

Frans Sijtsema (Agricola/RUG): “Om belemmeringen in het systeem aan te pakken moeten we met elkaar in dialoog, goed luisteren en signalen oppakken.”

Ineke Ganzeveld (Greenwise): “Kennis, onderwijs en innovatie zijn essentieel voor een toekomstbestendige economie rond circulaire plastics en maakindustrie. De GreenwiseCampus is hiervoor de drijvende kracht.”

Ook vertelde ze over Chemport: “Een circulaire economie kan niet zonder groene chemie. Chemport helpt daarom chemiebedrijven in Noord-Nederland met starten, groeien en verduurzamen.”

Na het plenaire gedeelte konden de deelnemers aan boord hierover van gedachten wisselen.

Bart Volkers (Circulair Groningen) gaf verder nog mee aan de gasten: “Samenwerking voor een circulaire economie is cruciaal. Fantastisch dat de organiserende partijen dit samen doen en een netwerk bieden voor organisaties met circulaire ambities. Er is een sterke vraag naar zo’n netwerk, en we breiden daarom uit naar andere onderwerpen waar we impact kunnen maken.”

De rest van de dag hebben we op een informele wijze met elkaar kunnen netwerken en spreken over onze circulaire ambities. Conclusie: we willen allemaal samen verder met de circulaire reis!

Wil jij ook stappen maken in de circulaire transitie? Kom op dinsdag 10 september van 15:00 tot 18:00 naar ons Open Huis voor nieuwe leden en geïnteresseerden. Bart Volkers vertelt je dan alles over onze vereniging en hoe jij samen met ons de circulaire transitie in Groningen kunt versnellen en realiseren! Graag wel even aanmelden.

GERELATEERD NIEUWS

Nieuws

Leuk artikel over Circulair Groningen in het VerenigingsMagazine

3 juli 2024
Nieuws

Terugblik Delfsail - Het roer gaat om!

19 juni 2024
Nieuws

Presenteer jezelf op de Duurzame Proeftuin van de Promotiedagen 2024

18 juni 2024