Terug naar Actueel
Ledenportret

Omrin

29 februari 2024

Omrin is sinds oprichting lid van Circulair Groningen. Dit is het ledenportret van Omrin, met Nico Spaansen.

“Omrin”, de Friese handelsnaam voor Afvalsturing Friesland N.V. en de NV Fryslân Miljeu, heeft als afvalverwerkingsbedrijf een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van circulaire economie. In 2019 werd Omrin zelfs uitgeroepen tot het duurzaamste bedrijf van Nederland.

Bij het bekijken van de missie en visie van Omrin wordt meteen duidelijk dat circulariteit onlosmakelijk met hen verbonden is. Ze bouwen bijvoorbeeld aan circulaire (afval)ketens met het  welzijn van toekomstige generaties in gedachten. “We streven altijd naar samenwerking waarbij we bijdragen aan circulariteit, dan wel dat we de cirkels rond maken. Dat is wel wat ons drijft.” aldus Nico Spaansen.

Het team van Omrin deelt hun expertise en toewijding aan circulaire economie graag met alle leden van de vereniging, terwijl ze zelf leren van andere stakeholders. Omrin is dan ook verheugd om vanaf het eerste uur deel uit te maken van deze diverse groep, waarmee ze gezamenlijk kunnen werken aan innovatieve oplossingen en de overgang naar een circulaire economie in Groningen kunnen versnellen. “Volgens mij moeten we af van het idee dat we kennis voor onszelf houden, want ik denk dat we daarmee de versnelling gaan bereiken die hard nodig is” voegt Nico toe.

Ben je benieuwd naar meer verhalen van onze leden? Houd dan vooral deze website in de gaten! Wil je ook graag als ondernemer je circulaire verhaal delen? Mail dan naar communicatie@circulair-groningen.nl.

GERELATEERD NIEUWS

Nieuws

Leuk artikel over Circulair Groningen in het VerenigingsMagazine

3 juli 2024
Nieuws

Terugblik Delfsail - Het roer gaat om!

19 juni 2024
Nieuws

Presenteer jezelf op de Duurzame Proeftuin van de Promotiedagen 2024

18 juni 2024