Terug naar Actueel
Nieuws

Terugblik op het succesvolle Grenzeloos Circulair 2023

15 november 2023

Volop aandacht voor circulariteit tijdens Grenzeloos Circulair in Delfzijl

Op 14 november 2023 vond het Grenzeloos Circulair 2023 event plaats in de Eemsdeltahal te Delfzijl. Dit landelijke evenement, georganiseerd door Holland Circular Hotspot in samenwerking met Vereniging Circulair Groningen (VCG), Groningen Seaports, Chemport Europe, Circulair Friesland en de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie, bood een dag vol informatieve kennissessies over de stand van zaken van de Nederlandse circulaire economie.

Tijdens de openingsceremonie overhandigde Heleen van Wijk, de businessmanager Circulair bij Groningen Seaports en voorzitter van VCG, het rapport ‘Baanbrekers Circulaire Economie’ aan Henk Emmens, bestuurslid van het Nationaal Programma Groningen (NPG). Aan dit rapport is door verschillende stakeholders de afgelopen periode gewerkt om aandacht te vragen voor circulariteit in de regio. Naast deze overhandiging werd tijdens het plenaire deel het ontwerp van de fabriek van UPPACT B.V., dat zich in de Eemshaven gaat vestigen, gepubliceerd.

Nieuw lid VCG

VCG is in april van dit jaar opgericht en verwelkomde onlangs met Butter Bridge BV haar vijftigste lid. Dit aantal leden in korte tijd bewijst dat er behoefte is aan circulariteit in Noord-Nederland. Circulair Groningen groeit snel en verwelkomt nieuwe leden om mee te bouwen aan de circulaire economie in Noord-Nederland. Dit doet de vereniging via programma’s en projecten op het gebied van o.a. circulair innovatief ondernemen, circulaire kennis & onderwijs, en een actief verenigingsprogramma.

Partners Grenzeloos Circulair

Grenzeloos Circular 2023 is een nationaal event waarbij verschillende partners betrokken zijn. De trotse partners van Holland Circular Hotspot zijn: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor Ondernemend Nederland, Chemport Europe, Circulair Groningen, Circulair Friesland, Groningen Seaports, KIA CE en Noord-Nederland verdient Circulair

GERELATEERD NIEUWS

Nieuws

Geslaagde Ronde Tafel Bouw en kick-off voor het Blauwe Huis

14 mei 2024
Nieuws

Masterclass Leiderschap in duurzame transformatie

26 april 2024
Nieuws

Duurzaam geld zoekt circulair ondernemer

16 april 2024