Terug naar Actueel
Nieuws

Geslaagde Ronde Tafel Bouw en kick-off voor het Blauwe Huis

14 mei 2024

Dinsdag 7 mei j.l. hebben we bij ons kersverse lid Waterbedrijf Groningen de Ronde Tafel Bouw georganiseerd voor onze leden en aspirant-leden, die werkzaam zijn in de bouwsector. We hebben gedachten uitgewisseld over het bouwprogramma binnen Circulair Groningen. De aanwezigheid en betrokkenheid van de meer dan 40 deelnemers hebben bijgedragen aan een levendige discussie over onze gezamenlijke ambities en hoe we deze kunnen verwezenlijken. Het was fijn om te horen hoe iedere aanwezige zijn of haar rol ziet in het realiseren van een circulaire bouwsector in Groningen. Van het benutten van de kracht van samenwerking tussen leden tot het verkennen van concrete projecten, de genoemde idee├źn en plannen zijn waardevol voor onze Vereniging.

Tijdens de bijeenkomst hebben we ook een tipje van de sluier opgelicht over het programma van het aankomende Symposium Circulariteit en Biobased Bouwen, dat we in samenwerking met BuildinG op 4 juni organiseren. De onderwerpen circulariteit en biobased bouwen zullen centraal staan, waarbij we zullen duiken in de praktische aspecten en uitdagingen bij het realiseren van je ambities. De input die is meegegeven hierover is zeer nuttig.

Harmke Bol van Waterbedrijf Groningen vertelde in het tweede deel van het programma over de geschiedenis van het waterbedrijf, de circulaire ambities en de watertransitie. Een van de pijlers waarop het Waterbedrijf zich wil richten is de bewustwording bij consumenten en daarvoor is ze voornemens om het Blauwe Huis van Nu te bouwen. Het Blauwe Huis wordt een demonstratieplek waar het Waterbedrijf met leden van Circulair Groningen, wil laten zien hoe een circulair en biobased gebouw eruit kan zien, qua materialen en watervoorziening. Een plan dat met veel enthousiasme werd ontvangen door de aanwezige leden en aspirant-leden.

Tijdens de Ronde Tafel ontstonden mooie gesprekken over ketensamenwerking om dit project te kunnen realiseren. Deze presentatie was bedoeld als opmaat voor de deelsessie die het Waterbedrijf hierover gaan invullen op het Symposium van 4 juni.

Na het inhoudelijke gedeelte was er ruimte om informeel met elkaar van gedachten te wisselen tijdens de borrel. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen elkaar inspireerde en hoe er nieuwe connecties ontstonden.

Nogmaals dank voor ieders aanwezigheid en bijdrage. Laten we blijven bouwen aan een duurzame toekomst voor de bouwsector in Groningen!

GERELATEERD NIEUWS

Nieuws

Geslaagde Ronde Tafel Bouw en kick-off voor het Blauwe Huis

14 mei 2024
Nieuws

Masterclass Leiderschap in duurzame transformatie

26 april 2024
Nieuws

Duurzaam geld zoekt circulair ondernemer

16 april 2024